ICEHOTEL

Media

Välkommen till vårt pressrum. Här hittar du de senaste pressreleaserna, information om pressbesök och annat som kan underlätta för dig som journalist, skribent och fotograf att uppleva allt som ICEHOTEL har ett erbjuda.

Vi förser journalister med bakgrundsmaterial, presskit, faktakontroll, artikelvinklar och arrangerar gärna intervjuer med vår personal på plats.

Här är vårt team:

Josefin Lindberg
Media & PR
media@icehotel.com eller +46 (0) 70 668 17 46

Beatrice Karlsson
Head of Marketing
beatrice@icehotel.com eller +46 (0) 70 668 08 67

 

 

Presskit:

Pressbilder:

Besök vår bildbank images.icehotel.com
User: press
Pass: icehotel2014

Observera att dessa fotografier endast är till för redaktionellt bruk. Missbruk beivras.

Alla bilder i vår bildbank tillhör ICEHOTEL och fotografen och är skyddade genom upphovsrätten. Bilderna får inte kopieras, reproduceras eller manipuleras utan skriftlig tillåtelse från ICEHOTEL.

Alla bilder ska krediteras med länk till www.icehotel.com samt konstnärens och fotografens namn.

 

Här hittar du våra senaste pressmeddelanden

Ny vinterlekplats skapad av is från Torne älv

Snö och is är en naturlig källa till lek – och ett passande materialval för att bygga en lekplats 200 kilometer norr om polcirkeln. Det tog ICEHOTEL tillsammans med Tekniska verken i Kiruna, designstudion PinPin Studio och elever från Hjalmar Lundbohmskolan fasta på när de tidigare år skapade den populära vinterlekplatsen i Ferrumparken, Kiruna. Nu är det dags igen.

Läs mer

ICEHOTEL 26 - de första bilderna

Föreställ dig en tre meter hög afrikansk elefant av snö, drömlika hoppande får som vaggar dig till sömns, en 70-tals svit och en tsar-inspirerad teaterkuliss – det är några av skapelserna som väntar vinterns nattgäster på ICEHOTEL.

Läs mer >>

Från islager till Islager - arktisk naturis blir öl

Var tionde sekund rinner motsvarande fyra ICEHOTEL förbi älvstranden i Jukkasjärvi. När vattnet från Torne älv fryser till is skapas ICEHOTEL, men också isbarer, skulpturer och isglas som exporteras över hela världen. Men nu tar ICEHOTEL det ett steg längre och lagom till årets invigning den 11 december är Torne Islager färdigbryggd. Det är en öl som har tagits fram tillsammans med Nya Carnegiebryggeriet i Stockholm och den är bryggd på is från islagret i Jukkasjärvi.

Läs mer

ICEHOTEL öppet året runt

I Jukkasjärvi, 200 kilometer norr om Polcirkeln, lyser solen 100 dagar och nätter i streck under sommarhalvåret. Nu planerar ICEHOTEL i Jukkasjärvi en permanent isupplevelse som ska erbjuda bar, isgalleri och sviter året runt.

Just nu, i takt med att Torne älv fryser till is, pågår byggnationen av årets ICEHOTEL i det lilla samhället Jukkasjärvi i Swedish Lapland. Älvens is blir till konst, design och arkitektur och under de kommande vintermånaderna kommer runt 50 000 gäster från världens alla hörn att besöka ICEHOTEL. Fram på våren smälter ICEHOTEL tillbaka till Torne älv och allt som finns kvar är de minnen som sparas i våra gästers medvetande. Men denna vintern kan vara slutet på en era.

Läs mer

En försmak av nästa års ICEHOTEL

2015-08-18 Mitt i högsommarvärmen har vintern kommit till Jukkasjärvi och planeringen för vinterns ishotell går på högvarv. Här är en försmak som kanske får dig att se fram emot kallare väder.

En elefant i naturlig storlek, en dramatisk teaterkuliss inspirerad av tsarens Ryssland och en 1970-tals “Love Capsule” är bara några av de gnistrande kreationer som gäster kommer att kunna spendera natten i. Årets ishotell i Jukkasjärvi kommer att ha nitton unika och handskulpterade sviter.

Läs mer >>

ICEHOTEL visar skisserna av kommande års hotell

2014-10-10 I samband med att bygget av årets ishotell drar igång i Jukkasjärvi släpps ett urval av konstnärernas svitskisser. Östeuropeisk folkkonst, tät regnskog, abstrakta tolkningar av kärlek, barocken, tryckerikonsten och kugghjulen som styr tiden – det är några av skisserna som visas.

Hotellet, som firar 25-årsjubileum den kommande vintern, öppnar de renskinnsklädda dörrarna den 12 december.

Läs mer >>

Aurora Hall - ny eventsal på ICEHOTEL

På ICEHOTEL har man anordnat unika evenemang i snart en kvarts sekel, men nu är det äntligen dags för en is och snömiljö för privata tillställningar – som gjort för att ordna världsunika events i vintermiljö.

Aurora Hall  är tillgänglig för event med upp till 150 personer. Lokalen rymmer en scen för liveframträdanden, direkt access till ICEBAR by ICEHOTEL och mycket mer.

Läs mer om Aurora Hall här >>

Lagom i tid till #tbt – Ishotellet 25 år i bilder

I vinter firar ICEHOTEL i Jukkasjärvi 25 år, och genom ett unikt bildspel reser vi tillbaka i tiden och upplever några av höjdpunkterna i ett av Sveriges mest udda hotell. 

Läs mer och se bildspel här >>

Nytt arktiskt obstacle race lanseras i april 2015

I kölvattnet av den senaste tidens trend med fler och fler deltagare till extremlopp slår sig Toughest och ICEHOTEL ihop och lanserar ett vinterlopp. Den ca fem kilometer långa banan innehåller ca 20 hinder där merparten är byggda av is eller snö i och omkring hotellet, 200 km norr om polcirkeln.

Läs mer

Här är MINIs lyxsvit på Ishotellet

Bilföretaget MINI, genom BMW-ägda DesignworksUSA, blev inbjudna av designteamet för att skapa en lyxsvit i årets hotell.

Läs mer här

ICEHOTEL lanserar haute couture svit

Från 1 februari kommer ICEHOTEL att erbjuda hotellsviter helt och hållet skräddarsydda efter kundens önskemål och smak. Precis som en slags haute couture hotellupplevelse så ska gästens unika och personliga upplevelse stå i centrum.

Läs mer

Nordens mest framstående varumärke – ICEHOTEL vinner Signumpriset

2014-01-23 ICEHOTEL vann årets Signumpris för sitt varumärkesarbete. Det är första gången som priset går till någon i resebranschen.

Läs mer

Street art möter is när heta rytmer från Brasilien kommer till ICEHOTEL

2013-12-10 Två spektakulära konstnärer från Sverige respektive Brasilien enas i ett unikt konstprojekt på ICEHOTEL. Arne Bergh, creative director på ICEHOTEL samarbetar med Sydamerikas mest kända street artist Speto. Deras arbete börjar 8 december och pågår i två veckor framåt. Speto är den första brasilianska konstnären på ICEHOTEL och markerar starten på firandet av  FIFA World Cup™ Trophy Tours stopp i Sverige.

Läs mer

Två Turistpris-nominerade aktörer går samman för att locka turister till Sverige

2013-12-04 Konkurrensen om de utländska turisterna är stenhård, men i lagom tid inför starten av vintersäsongen och Stora Turistgalan tillkännager ICEHOTEL och STF Abisko/STF Aurora Sky Station ett samarbete som mynnar ut i ljusrelaterade reseupplevelser. Upplevelserna kommer att lanseras under 2014 med det gemensamma konceptet ”Lights of Lapland”.

Läs mer:

Thinking outside the box” – Nytt kreativt möteskoncept i Jukkasjärvi

I december lanseras konceptet ”Creative Conference” på ICEHOTEL i Jukkasjärvi.  Idén bakom satsningen är länka samman hotellets kärnverksamhet kring konst och kreativitet i naturnära miljö med behoven hos företag- och ledningsgrupper, för att skapa en inspirerande miljö för nya affärsidéer och beslut inför framtiden.

Läs mer

Introducing: Deluxe suite MINI Evolutions

2013-11-22 ICEHOTEL  och billtillverkaren MINI har tillsammans skapat en lyxsvit för vintersäsongen 2013/14. Lyxsviten invigs den 20 december.

Resultatet är  MINI Evolution – en hotell- och designupplevelse utöver det vanliga. De välbekanta designinslagen hos MINI har kombinerats med ICEHOTELs vackra miljöer och boendets utveckling – från historiska grottor till dagens moderna hus. Gästerna bjuds in att uppleva en hittills okänd värld hos MINI där det, precis som på ICEHOTEL, omöjliga blir möjligt.

Läs mer i vår pressrelease (engelska)

 

De designar allmänna utrymmen på ICEHOTEL #24

2013-10-20  Med mindre än två månader kvar innan de klassiska portarna till ICEHOTEL #24 slås upp, är det klart vilka som får äran att designa årets allmänna utrymmen – kyrkan, pelarsalen, baren, receptionen och lyxsviterna.

Samtliga konstnärer är handplockade för uppgifterna. Valen baseras på kreativitet, erfarenhet och tekniska kunskaper. ICEHOTEL arbetar sedan tätt tillsammans med konstnärerna för att utveckla koncepten närmare. Även om vi lägger stor vikt vid erfarenhet av att skulptera i is, kommer konstnärerna från ett brett spektra av professioner.

Årets konstnärer:

 • Elin Julin, Sweden
 • Marjolein Vonk, the Netherlands
 • Marinus Vroom, the Netherlands
 • Maurizio Perron, Italy
 • Tjåsa Gusfors, Sweden
 • Jens Thoms Ivarsson, Sweden
 • Alessandro Falca, Italy
 • AnnaSofia Mååg, Sweden
 • Arne Bergh, Sweden
 • Speto, Brazil
 • Wouter Biegelaar, the Netherlands
 • Victor Tsarski, Bulgaria
 • Vytautas Musteikis, Lithuania
 • Kestutis Musteikis, Lithuania

 

För mer information kontakta Beatrice Karlsson: beatrice@icehotel.com ellerr +46 (0) 980 668 40 / +46 (0) 70 668 08 67.