ICEHOTEL

Foto: Leif Milling

Gift dig på ICEHOTEL

Till Iskyrkan kommer par från alla världens länder för att lova varandra evig trohet. Här döps barn från när och fjärran. Och redan gifta par kan få sitt äktenskap välsignat i den himmelskt vackra iskyrkan. Den unika upplevelsen av platsen, isen, snön och den nästan overkliga omgivningen på ICEHOTEL lämnar ingen oberörd. Och kanske är det så att det gemensamma minnet och upplevelsen man delat blir ännu starkare just därför att iskyrkan är förgänglig. När det inte finns någon specifik byggnad att förhålla sig till vårdas minnet och de löften man avlagt extra ömt.

Iskyrkan existerar bara mellan december och april. På juldagen varje år invigs kyrkan vid en gudstjänst som hålls av Svenska Kyrkan.

Iskyrkan rymmer 35-45 personer. Planeringstiden för ett bröllop i iskyrkan varierar från några månader till ett par år. Vi rekommenderar att du kontaktar oss i god tid innan. När det gäller kläder fungerar allt från traditionell brudklänning till skoteroverall. Ett gott råd är att tänka i varma termer.

Det går också bra att gifta sig borgerligt – varför inte i någon av våra vackra konstsviter eller i pelarsalen? Sommartid kan man gifta sig hos oss under vår vackra midnattssol, eller i Jukkasjärvi kyrka, den äldsta träkyrkan i Lappland.

Även om vår kyrka återvänder till älven på våren, så är kärleken evig.

Kontakta vår bröllopskoordinator Eva Lundquist så hjälper hon er vidare.

Kan utländska bröllopspar gifta sig i Sverige?

Bröllopspar som kommer från andra länder måste göra ett personligt besök på det lokala skattekontoret och ansöka om hindersprövning. För mer information, kontakta vår bröllopskoordinator.

Vad gäller för samkönade äktenskap?

Samkönade äktenskap är tillåtna i Sverige sedan 2009, då staten antog en ny könsneutral lag gällande äktenskap. Sverige var det sjunde landet i världen som öppnade upp för samkönade äktenskap. Vi på ICEHOTEL välkomnar alla som önskar gifta sig i vår kyrka.

En annorlunda bröllopsnatt

Ta tillfället i akt och gör er bröllopsnatt till något alldeles extra! Tillbringa natten omgivna av vackra konstverk i is och snö, gjorda av konstnärer från hela världen. På morgonen väcker vi dig med en mugg varm lingonsaft.

På ICEHOTEL blir det aldrig kallare än -5 till -8ºC, oavsett utomhustemperatur. Du sover i en skön varm sovsäck på en bädd av is, madrasser och mjuka renfällar.

Om du vill boka en konstsvit till din bröllopsnatt, vänligen notera att ICEHOTEL är öppet för allmänheten mellan 10-18. Efter det är ICEHOTEL enbart till för våra gäster.