ICEHOTEL

Heta sambarytmer på ICEHOTEL i vinter

ICEHOTELs egen Arne Bergh och brasilianska street art-artisten Speto gör ett spektakulärt samarbete i vinter i samband med att FIFA World Cup™ Trophy Tour kommer till Sverige och ICEHOTEL 1-2 mars 2014.

Designen som är döpt till ”Todo Mundo” som betyder ”hela världen” på portugisiska, har ännu inte avslöjats i några skisser. Konstnärerna själva säger att huvudinspirationen kommer från konst och fotboll som en mötesplats där folk från olika bakgrunder och kulturer kan mötas och dela en upplevelse tillsammans.

Så här förklarar Arne Bergh tankegångarna bakom projektet:

– Jukkasjärvi, namnet på byn där ICEHOTEL ligger betyder mötesplats på svenska och för oss är det vad ICEHOTEL handlar om. Konstnärer från hela världen möts här för att skapa hotellet och sedan kommer besökare från hela världen för att njuta av det. Vi ser en spännande cross-over i mötet med den brasilianska värmen och vårt kalla klimat. Och så får vi inte glömma bort fotbollen, som är en sport som alla kan njuta av och delta i.

The World Cup Trophy Tour™ sponsras av Coca-Cola, världens mest kända varumärke på dryckessidan. VM-bucklan kommer turnera runt i 90 länder under 267 dagar fram till fotbolls-VM i Brasilien 2014. Den ikoniska VM-bucklan är därmed ute på sin längsta turné någonsin.