ICEHOTEL

Mysig miljö med öppen brasa.

Hembygdsgården

Med utsikt över Torneälven ligger genuina och hemtrevliga Hembygdsgården i Jukkasjärvi. I det timrade huset från 1768 som faktiskt också är ett museum kan du som gäst njuta av god mat i rustik miljö eller bara ta ett glas eller två i goda vänners lag.

Från träkolsgrillen erbjuder vi grillat på riktigt, året om. Bara träkol ger den perfekta biffen – krispig, karameliserad yta och ett mört inre. Dessutom skapar kolen en kemisk reaktion, vilket tar fram smaker i maten som inte går att få på annan väg. Sånt man endast hittar på ett riktigt bra steak house, helt enkelt.

Det som idag är hembygdsgård och museum byggdes på 1700-talet i samband med reparationen av kyrkan. I byggnaden där vi idag driver restaurang låg ursprungligen en skola. Skolan lades ned i början på 1800-talet. Fråga gärna oss som arbetar här om Jukkasjärvis historia. Både vi och de lokala gästerna är glada över att få berätta om vårt ursprung.

Följ Hembygdsgårdens sida på Facebook 

Vi har öppet varje kväll under vintern

Välkomna kl 17.30 – 21.00.

Vi rekommenderar att ni bokar bord via mail eller i Receptionen på ICEHOTEL. Vill ni boka egna arrangemang eller julbord så är ni varmt välkomna att höra av er om vad ni önskar. Kontakta oss på info@icehotel.com.

Hämta menyn här (PDF)