ICEHOTEL

Hembygdsgården i sommarskrud. Foto: Maria Sirviö

Hembygdsgården

Med utsikt över Torneälven ligger genuina och hemtrevliga Hembygdsgården i Jukkasjärvi. I det timrade huset från 1768 som faktiskt också är ett museum kan du som gäst njuta av god mat i rustik miljö eller bara ta ett glas eller två i goda vänners lag.

Från träkolsgrillen erbjuder vi grillat på riktigt, året om. Bara träkol ger den perfekta biffen – krispig, karameliserad yta och ett mört inre. Dessutom skapar kolen en kemisk reaktion, vilket tar fram smaker i maten som inte går att få på annan väg. Sånt man endast hittar på ett riktigt bra steak house, helt enkelt.

Grillen går varm alla dagar i veckan mellan kl 18 och 21.

Det som idag är hembygdsgård och museum byggdes på 1700-talet i samband med reparationen av kyrkan. I byggnaden där vi idag driver restaurang låg ursprungligen en skola. Skolan lades ned i början på 1800-talet. Fråga gärna oss som arbetar här om Jukkasjärvis historia. Både vi och de lokala gästerna är glada över att få berätta om vårt ursprung. Passa även på att besöka sommarutställningen Solitary Road precis utanför Hembygdsgården.

Här hittar du vår sommarkvällsmeny

 

 

Sommaröppet 12 juni – 29 augusti

Servering alla dagar 08-23
Frukost 8-10
Lunch 11-14
Middag 18-21
Övriga tider bar & café

Boka bord: 0980-668 07/info@icehotel.com
Vi rekommenderar att du förbokar bord i god tid.

Sommarkalender
21/8 After Work
28/8 After Work
29/8 Sommaravslutning med träkolsgrill och livemusik

Följ Hembygdsgårdens sida på Facebook