ICEHOTEL

Frozen Architecture – ICEBAR BY ICEHOTEL London

Genom att mixa arkitekternas blåkopior inkarvade i isen och avslappnade umgängesytor har konstnärerna Jens Thoms Ivarsson och Mikael “Nille” Nilsson lekt med de konstnärliga och tekniska karaktärsdragen hos arkitekturen i deras design ”Frozen Architecture”.

“I det här projektet har vi tagit en närmare titt på arkitektur; vi bestämde oss för att titta på det ur både en konstnärlig och teknisk synvinkel. Som vi ser det är arkitektur en kombination av båda. Vi har tagit kärnan i arkitektur och frusit ögonblicket där”, säger Thoms Ivarsson om designen.

Allt inne i ICEBAR BY ICEHOTEL London är gjort av renaste is från Torneälven, varje år med ny design. Denna gång har 34 ton is rest från Jukkasjärvi för att bli till inredning i isbaren.

Matthieu Bourgogne, general manager på Belowzero Restaurant and ICEBAR BY ICEHOTEL London säger:

“Arkitektur och design har alltid varit hjärtat i varje isbar och varje ICEHOTEL och eftersom vi är nära ICEBAR Londons åttonde födelsedag lanserar vi ännu en spännande och tankeväckande design. Vår 100% naturliga is och snö är inte bara till för att tillverka exklusiva snöskulpturer, utan är också vårt primära byggmaterial när vi bygger en rolig, kreativ och engagerande bar att umgås i”.