ICEHOTEL

  • Lager på lager! Illustration: David Lind
  • Prova vår berömda ismeny. Foto: Martin Smedsén
  • Foto: Christopher Hauser

Bra att veta

Boende
Att bo på ICEHOTEL är en upplevelse som inte kan liknas vid någon annan. Därför håller vi på ICEHOTEL varje kväll en ”överlevnadskurs” för alla våra nyanlända gäster där du bland annat får en introduktion till hur du ska klä dig och hantera sovsäcken.

Alla våra gäster som bor kallt checkas in i en speciell varm byggnad där du också förvarar bagage och övrig utrustning. Rummen utryms dagtid då hotellet förvandlas till en konstutställning för besökare.

Oavsett hur kallt det än är utomhus blir det aldrig kallare än sju minusgrader inomhus. Innan du kryper till kojs klär du dig i varmt underställ, drar ner mössan över öronen och glider ner i sovsäcken på en bädd uppbyggd av isblock, en tjock madrass och renskinn. På morgonen väcks du med varm lingondricka innan det är dags för en skön bastu, härlig frukostbuffé och en uppsjö av olika aktiviteter.

De flesta av våra gäster sover en natt kallt och flera nätter varmt för att under dagar och kvällar ta del av våra aktiviteter.

Dagtid är ICEHOTEL öppet för allmänheten och alla som vill kan följa med på guidad tur genom pelarsalen, konstnärssviterna och isrummen. Guidade turer på svenska sker kl 10 och 14 varje dag, engelska guidturer dagligen kl 12 och 16.

Aktiviteter
ICEHOTEL kan bland annat erbjuda guidade norrskensturer med skoter eller buss, hund- och renslädesturer, älgspaning till häst, isskulptering och Raidú – ett möte med den samiska kulturen. Läs mer om våra aktiviteter här.

Förboka gärna aktiviteter och turer minst tre veckor innan ankomst, eftersom de ofta blir fullbokade. Vid behov, ta hjälp av vår bokning när det handlar om tider och längd på turer och aktiviteter, så att bokningarna inte krockar tidsmässigt. När du bokar aktiviteter i anslutning till ankomst eller avresa är det viktigt att ta hänsyn till transfertiden till/från flygplats eller tågstationen.

Att klä sig rätt
I Dressing Room får alla ICEHOTELs gäster låna varma ytterkläder, skor, vantar, mössa och balaclava utan extra kostnad.

ICEHOTEL Shop erbjuder ett brett sortiment av funktionskläder – alltifrån underställ till fleece- tröjor, dunjackor och skallager.

Vi har tagit fram en skiss för hur man ska klä sig för att klara kylan.

Mat & Dryck
Mat är viktigt för oss och vi tror att det är lika viktigt för dig som gäst. Därför kan vi erbjuda något som passar alla sinnen och stämningar, såväl finare gourmetrestaurang som hemtrevligt gemyt och cafekänsla. Du kan välja att besöka ICEHOTEL Restaurant, Hembygdsgården, Loungen, Verandan och förstås vår populära ICEBAR BY ICEHOTEL.

Övrigt
I Jukkasjärvi finns en mindre livsmedelsbutik som erbjuder ett bassortiment. För övrig shopping, bank och apotek får man besöka centrala Kiruna. På ICEHOTEL Shop kan du köpa lokala souvernirer.