ICEHOTEL

Foto: Markus Alatalo

Snöskoter

Att åka snöskoter är en av de mest populära aktiviteterna på ICEHOTEL, vare sig du någonsin sett en snöskoter eller inte.

Varje skotertur inleds med en kort introduktion och som standard sitter man alltid två personer på en skoter.

Vill du köra en själv, kan du lägga till det extra när du bokar.

ICEHOTEL Adventure använder de mest miljövänliga och tysta maskinerna på marknaden. Alla fordon som används i turer är servade på märkesverkstäder enligt servicebok. Vår skoterpark ses över varje år och fordon byts ut för att säkerställa högsta säkerhet men även bästa komfort, teknologi och körglädje.

Alla skoterturer inleds med att guiden visar och berättar hur man använder fordonet. Skulle en olycka ske under turen kommer snöskotern inspekteras och om nödvändigt tas ur service tills den är reparerad.

För att få köra skoter måste man vara 16 år fyllda och kunna uppvisa giltigt förarbevis. Körkort (oavsett behörighet) eller traktor- kort utfärdade före 1 januari 2000 ger dig även i fortsättningen rätt att köra snöskoter, men enbart inom ramen för organiserad turistverksamhet.

 

Vi byter nu bokningssystem. Under tiden kommer vi tyvärr tvingas stänga vår onlinebokning för aktiviteter.

Kontakta vår bokningsavdelning så hjälper de dig vidare:

Tel: +46 (0) 980 66 800
Fax: +46 (0) 980 668 90
Email: info@icehotel.com 

Tack för din förståelse!

Vildmarkstur

Vår fikatur med skoter är ny för i år och ett perfekt tillfälle för dig som vill uppleva Lapplands storslagna natur i dagsljus. Med skoter tar vi oss över sjöar och myrar, genom kuperad terräng med utsikt över älvdalen och Kiruna i horisonten. Färden går tidvis genom tät granskog och eftersom turen går dagtid finns goda chanser att se vilda djur som till exempel älg, ren och ripa. Under turens gång stannar vi till för en traditionell norrländsk fika med kaffeost och kok-kaffe vid en värmande brasa.

Dagligen: kl. 12.30-15.00.
Pris: 1095 kr per person, två personer per skoter

Norrskenstur

Följ med våra specialutbildade guider på norrskensjakt med skoter! För bästa chans att se fenomenet i sin fulla prakt tar vi oss ut i vildmarken, bort från bebyggelse och störande ljus från gatulampor och byggnader. Under turens gång stannar vi till och guiden berättar om sanningar och skrönor om det mytomspunna himlafenomenet. Trerätters middag med lokal anknytning i vildmarkscamp ingår.

Dagligen: kl. 19.00-23.00 till och med 28/3, kl. 20.00-24.00 29/3-16/4.
Pris: 1950 kr per person, två personer per skoter

På spaning efter arktiska vilda djur

Denna tur tar dig med genom storslagen fjällnatur tillsammans med en lokal guide. Lär dig mer om livsvillkoren för fjällvärldens djur, hur älgen påverkar klimatet i svenska fjällvärlden samt tyda spåren i snön. Transfer och lunch med lokal anknytning ingår.

Dagligen: kl. 09.00-15.00.
Pris: 2750 kr per person, två personer per skoter.

Övernattningstur

Med skoter färdas vi nedströms utmed Torne älv, till en klassisk timmerstuga vackert belägen vid skogens kant. Väl framme tänder guiden kaminen och stearinljusen i stugan och för den som vill, finns möjligheten att prova traditionell vedeldad bastu. Guiden tillagar en trerätters middag med lokal anknytning som vi avnjuter i stugan, där vi också spenderar natten. Morgonen därpå startas med en stärkande frukost innan vi ger oss av på skotrarna, tillbaka mot ICEHOTEL och Jukkasjärvi.

Avgångar: fredag och lördag kl. 17.00, åter kl. 10.00 dagen efter.
Pris: 4650 kr per person, en person per skoter.