ICEHOTEL

Foto: Anna Öhlund

Hundspann

Visste du att det finns fler hundar än människor i Jukkasjärvi med omnejd?

Att åka hundsläde är ett kul sätt att uppleva vinterlandskapet och träffa våra fyrfota vänner. Du sätter dig tillrätta på släden, ett snabbt ryck och sedan bär det iväg! ICEHOTEL samarbetar med Fjellborg Arctic Journeys, en välmeriterad arrangör av hundspannsupplevelser.

Efter att ha vuxit upp, utbildat, tävlat och rest med slädhundar i över tjugo år, vet Fjellborgs team hur man anordnar äventyr utöver det vanliga, utan att tumma på kvalitet, säkerhet och komfort.

Vi byter nu bokningssystem. Under tiden kommer vi tyvärr tvingas stänga vår onlinebokning.

Kontakta vår bokningsavdelning så hjälper de dig vidare:
Tel: +46 (0) 980 66 800
Fax: +46 (0) 980 668 90
Email: info@icehotel.com

Tack för din förståelse!

Foto: Martin Smedsén

Flygplatstransfer med hundspann

Hundspannstransfer är ett exotiskt sätt att anlända till eller lämna ICEHOTEL. Luta dig tillbaka i släden och njut av vinterlandskapet medan ditt bagage transporteras separat. Turen tar cirka 75 minuter och måste förbokas. Flygankomst-/avresetid och klädstorlekar ska anges vid bokningstillfället.

Dagligen: vid flygankomst eller avgång.

Flygplats till ICEHOTEL pris: SEK 5950 per spann (1-4 personer).

ICEHOTEL till flygplats pris: SEK 5950 per spann (1-3 personer).

Foto: Markus Alatalo

En mushers vardag - kör ditt eget hundspann

På denna äventyrliga hundspannstur får du lära dig att köra ditt eget spann och får en spännande inblick i hur det är att vara musher i Europas sista vildmark. Efter en genomgång av utrustning och säkerhet bär det iväg genom det vackra vinterlandskapet. Att köra ut över de vita vidderna ger en omedelbar frihetskänsla. Halvvägs in i turen serveras traditionell lunch på en mysig vildmarkscamp. Därefter fortsätter färden mot kenneln där turen avslutas med avselning av hundar och transfer tillbaka till hotellet.

Dagligen: kl. 11.15–15.15.
Pris: 3950 kr per person.

Foto: Markus Alatalo

En mushers vardag som passagerare

På denna härliga hundspannstur färdas du som passagerare i släden och får en spännande natur- och hundspannsupplevelse i det vackra skogslandskapet som omger Torne älv. Guiden som kör släden har gedigen erfarenhet och svarar gärna på dina frågor under färden. Halvvägs in i turen serveras en värmande lunch vid en mysig vildmarkscamp. Därefter fortsätter färden mot kenneln där turen avslutas med avselning av hundar och transfer tillbaka till hotellet.

Dagligen: kl. 11.15–15.15.
Pris: 2995 kr per person.

Foto: Markus Alatalo

Historien om hundspann

En fartfylld prova-på-tur där du åker som passagerare i släden och får uppleva hundarnas enorma arbetsglädje medan ni färdas genom det vackra vinterlandskapet. Det enda som hörs är hundarnas andetag och ljudet av slädens medar mot snön. I turen ingår vildmarkskaffe och kaka som serveras vid en öppen eld.

Dagligen: kl. 09.30–11.00 och kl. 13.00–14.30.
Pris: 1450 kr per person.

Övernattningstur

Ett spännande vinteräventyr där du kör ditt eget hundspann och får möjlighet att lära känna hundarna och deras personligheter. Turen inleds på kenneln med genomgång av utrustning och säkerhet. Hundarna ylar ivrigt inför starten men så snart du lyfter snöankaret tystnar kören och spannet arbetar målmedvetet framåt. Natten spenderas i en mysig vildmarkscamp med tillgång till vedeldad bastu. Vid klart väder finns goda chanser att se norrskenet dansa på himlen. Bastusnacks, middag och frukost ingår. Nästa morgon återvänder vi till kenneln där turen avslutas med avselning av hundar och transfer till hotellet.

Dagligen: kl. 15.30, åter kl. 11.00 dagen efter.
Pris: 5950 kr per person.