ICEHOTEL

Foto: Markus Alatalo

Norrsken

Följ med på jakt efter norrskenet och njut av en äkta vinterupplevelse. På norra halvklotet, i den så kallade polarskensovalen, kan norrsken ses nästan varje klar natt. I Sverige ligger polarskensovalen oftast på Kirunas latitud, så chanserna att se norrsken är goda.

Kirunaregionen ligger i norrskensovalen och har de bästa förutsättningarna i världen för att se norrsken eftersom det finns flera olika klimatzoner i regionen som tillsammans med bra väderförhållanden ökar chanserna för att se norrsken.

Norrskenstur till häst

Tillsammans med våra islandshästar rider vi ut i vinterkvällen och får förhoppningsvis både se norrsken och älg. Transfer och middag med lokal anknytning i samisk kåta ingår. Åldersgräns 12 år. Max vikt 90 kg.

Turen är märkt med Svenska Ekoturismföreningens märkning, ”Naturens Bästa”.

Dagligen: kl. 15.30-20.30 till och med 28 februari, kl. 17.00-22.00 1-31 mars. Ingen tur 24/12.
Pris: 1850 kr per person.

Hundspann i jakt på norrsken

Möjlighet att se norrsken via ett spännande äventyr där du kör ditt eget spann med slädhundar. Turen tar sin början på kenneln och natten spenderas i en av våra vildmarkscamper med möjlighet till vedeldad bastu. Middag, bastusnacks och frukost ingår.

Dagligen: kl. 15.30, åter kl. 11.00 dagen efter.
Pris: 5950 kr per person.

Norrskenstur med skoter

I samarbete med IRF, Institutet för rymdfysik, erbjuder vi en skoterexkursion på jakt efter norrskenet där våra utbildade guider under turens gång berättar sanningar och skrönor om det mytomspunna himlafenomenet. Trerätters middag med lokal anknytning i vildmarkscamp ingår.

Dagligen: kl. 19.00-23.00 till och med 28/3, kl. 20.00-24.00 29/3-16/4.
Pris: 1950 kr per person, två personer per skoter

Middag under stjärnorna – norrländsk supé i vildmarksstuga

Med minibuss färdas vi bekvämt till vildmarksstugan, som ligger i tät bevuxen skog vid kanten av en sjö. Vi börjar med en värmande fördrink i kåtan, och guiden berättar om himlafenomenet norrsken och den norrländska naturen. I stugan väntar sedan en trerätters middag uppdukad runt den sprakande öppna brasan i stugans mitt. Efter dessert och kaffe återvänder vi till ICEHOTEL där turen avslutas.

Dagligen: kl. 17.00-21.00 till 31/3.
Pris: 2450 kr per person.

Norrskensflyg

Rymden är närmare än du tror! Spaceport Sweden och ICEHOTEL bjuder dig på ett spännande rymdäventyr i jakt på det mytomspunna norrskenet. Efter en introduktion till norrskenet bär det av från flygplatsen i Kiruna. Guide under flygningen (fönsterplats) Flygturen tar dig högt ovan molnen och varar i cirka 60 minuter. Efteråt åker vi tillbaka till ICEHOTEL för en drink i isbaren.

Bokning efter önskemål.
Pris: 7785 SEK