ICEHOTEL

Photo courtesy of Virgin Galactic

Våra rymdresor

Du kan nu bli en av de första som tar steget ut i rymden. Flygningarna med rymdfärjan VSS Enterprise är redan i igång i USA och inom ett par år räknar man med att flyga de första betalande passagerarna till rymden. Tillsammans med Virgin Galactic erbjuder ICEHOTEL dig möjligheten att vara med på färden som tar dig 130-140 kilometer ovanför jordytan.

Efter ett par dagars förberedelser, är du och resten av besättningen redo för avfärd. Uppstigningen är en stilla färd, atmosfären fylld av spänd förväntan. När nedräkningen för starten av raketmotorn börjar, känner du hur du greppar armstödet allt hårdare och plötsligt kastas du bakåt i sätet då farten accelererar till nästan 2500 mph, ungefär 3 gånger ljudets hastighet.

När ni rusar genom atmosfären, ser du genom fönstret hur himlen ändrar färg från blå till svart. Och när raketmotorns tjut tystnar och farten börjar sakta ner, börjar spänningen släppa. Nu är raketmotorn avstängd och allt blir tyst. Inte bara tyst, utan riktigt riktigt tyst. Tystnaden i rymden är respektingivande och inspirerande, samtidigt som dina sinnen högt börjar protestera mot att den gravitationskraft som tidigare hållt dig stadigt fast på marken inte längre existerar.

Det finns inget upp eller ner, utan du lyfter från sätet och flyter fram i tyngdlöshet. Efter en tjusig kullerbytta i luften, letar du dig fram till ett av de stora fönstren för att häpnas över den osannolika utsikten. Trots att du sett det på otaliga bilder, hade inget kunna förbereda dina ögon för den fantastiska synen av jorden på flera kilometers avstånd.

När du återigen lutar tillbaka i din sits, försöker du bearbeta allt det dina sinnen upplevt under dessa korta minuter som känns som en evighet.  Och när piloten meddelar att det är dags att återvända kan du koppla av och se hur utsikten från fönstret återigen förvandlas, atomsfären blir allt tjockare och snart känner du en välbekant duns då du landar på Moder Jord.

Priser & bokning

vg_logo

Kontakta oss om du vill veta mer om Virgin Galactic: ring 0980-668 00 och be att få tala med en Accredited Space Agent.